W ramach testu Imu Pro100 oznaczamy 90 najważniejszych antygenów pokarmowych.


fruits

WARZYWA

Bakłażan, Brokuły, Cebula, Chili, Cukinia, Czerwone buraki, Kalarepa, Kapusta czerwona, Marchew, Ogórek, Oliwka, Papryka owoc, Pomidory, Por, Seler, Ziemniaki
WARZYWA STRĄCZKOWE: Fasola zielona, Groszek zielony, Soja

ZBOŻE Z GLUTENEM: Gluten, Jęczmień, Owies, Pszenica, Pszenica orkisz, Żyto 
ZBOŻA BEZ GLUTENU, SKROBIA I SUSZONE WARZYWA: Gryka zwyczajna, Kukurydza, Proso, Ryż

ŚWIEŻE OWOCE: Ananas, Arbuz, Banan, Cytryna, Jabłko, Kiwi, Morela, Nektaryna, Pomarańcze, Poziomka i truskawka, Winogrono / Rodzynki, Wiśnia

 

PRODUKTY Z CUKREM Miód – mieszany, Surowy cukier/cukier trzcinowy

PRZYPRAWY

Bazylia, Chrzan, Cynamon, Czarny pieprz, Gałka muszkatołowa, Gorczyca ziarno, Oregano, Papryka (przyprawa), Pietruszka liście, Rozmaryn, Tymianek, Wanilia

NASIONA I ORZECHY

Mak, Migdały, Nerkowce, Orzech laskowy, Orzech włoski, Orzechy ziemne, Pestki dyni, Pistacja, Sezam, Siemię lniane, Ziarna słonecznika, Ziarno kakaowca

 

MLEKO KROWIE ORAZ PRODUKTY POCHODZENIA KROWIEGO: Mleko krowie, Produkty na bazie kwaśnego, krowiego mleka, Ser krowi 
POZOSTAŁE PRODUKTY MLECZNE: Mleko kozie, ser kozi, Mleko owcze, ser owczy,

MIĘSO Z UBOJU: Jagnię, Wieprzowina, Wołowina, 
DRÓB: Indyk, Kura

RYBY: Łosoś, Okoń czerwony, Ryby dorszowate, Tuńczyk 
SKORUPIAKI: Mięso raka

 

DODATKI DO ŻYWNOŚCI

ŚRODKI WIĄŻĄCE: Guar guma zagęstnik (E412)

 

SAŁATA

Roszponka warzywna (Valerianella locusta), Sałata głowiasta

KAWA,HERBATA, WINO

Mięta pieprzowa/mięta lekarska

JAJA

Jajo kurze

GRZYBY

Pieczarki

DROŻDŻE

Drożdże